Palau dels Ardèvol

Nom: Palau dels Àrdevol (actualment Palau dels Marquesos de la Floresta).

Datació: Segona meitat de segle XIII.

Descripció: Ubicat al carrer Falcó, un dels eixos principals de la Tàrrega medieval, aquest casal pertanyia a la nissaga dels Ardèvol. Es tracta d’un dels pocs exponents del romànic civil català (segona meitat del segle XIII), tot i que actualmente només se’n conserva la façana. El guardapols i els capitells dels finestrals són una mostra del treball de l’Escola de Lleida (segle XIII). ]> La galeria porxada del primer pis no és original, sinó que correspon a les reformes fetes entre els anys 1950 i 1955, en què es va refer totalmente l’interior de l’edifici, excepte l’escalinata.

Estat: Façana original amb lleugeres reformes.

Distància des del museu: 230 m.

, 41.647584 1.140108