Porxos Carrer Cervera

Nom: Els porxos.

Datació: Principis del segle XIV – segle XVII.

Descripció: El carrer Cervera o del Carme (Falcó durant l’edat mitjana), és un dels carrers nous que neixen a partir del creixement que experimenta Tàrrega als segles XIII i XIV: a mitjans del segle XIV ja havia esdevingut un dels vials principals de la ciutat. Al capdamunt d’aquest carrer hi havia el portal de Falcó o de Cervera i, just al davant, fora muralles, s’hi va aixecar la creu de terme coneguda com “la creu del Pati” (entre 1424 i 1436). Encara avui podem observar-hi vestigis d’aquesta època, com són els porxos gòtics que arribaven fins a la casa Sobies i el Palau dels Ardèvol, més tard conegut com Palau dels Marquesos de la Floresta.

Estat: Es conserva un tram important dels porxos originals.

Distància des del museu: 220 m.

, 41.647317 1.13972