Plaça Major

Nom: Plaça Major.

Datació: Principis del segle XIV – segle XVII.

Descripció: La Plaça Major, també coneguda a l’edat mitjana com plaça del Mercadal, del Blat o de Santa Maria, era el punt de confluència entre el camí ral de Barcelona a Lleida i la via que unia Tarragona amb la muntanya de Lleida. Va acollir el mercat setmanal des de l’edat mitjana: en un document del 24 de gener de 1319, el rei va disposar que totes les mercaderies fossin perpètuament exposades i venudes en aquest indret els dies de fira i mercat. La plaça també era l’indret on es llogaven els bracers i el punt de reunió del consell municipal fins que es va construir l’ajuntament. De fet, a la vora d’aquesta plaça, hi havia des del segle XII l’església parroquial i un primitiu ajuntament. Més endavant, al segle XIV, també va acollir part del cementiri parroquial, que ja envoltava l’església per la banda oest i nord.

Estat: Visitable.

Distància des del museu: 100 m.

, 41.646375 1.139387